הרחקת ברזל ממוס ממים מבאר מים מליחים בנגב. ראה חומר נוסף על ברזל
פרויקט ההרחקה הביולוגית של ברזל מומס, הוא פרוייקט פיילוט לבחינת מאפיני תהליך סילוק ברזל ביולוגי. זיהוי הפרמטרים יאפשר תיכנון יעיל ובחירה מתאימה של המערכת הסופית למתקן.
הפרויקט יפעל על באר אמיתית בתנאי עבודה רגילים.
דרום הארץ מתאפיין במיעוט מקורות המים שבו. האקלים המדברי המאפיין אותו ומקורות המים המועטים, מחייבים להתמודד עם מים מסוגים שונים ובאיכויות שונות, ולבצע פעולות רבות לאספקת מים אמינה ובאיכות הטובה ביותר, בעיקר להמגזר החקלאי – התיישבותי.
מערכות מים אלו מספקות את הצרכים הביתיים, החקלאיים והתעשייתיים של האיזור:
אספקת המים היא מקידוחים, בורות ומאגרים ליחידות אספקת מים, המתבססת על מקורות מקומיים. המים המסופקים בטיב שונה ולמטרות שונות עוברים תהליך של טיפול במים, סינון, מערכות לסילוק ברזל והרחקת גופרית, התפלה ומהילה לאורך המערכת. האספקה משלבת מים איכויות שונות של מים מליחים.
רקע על האיזור:
גידול זיתים ברמת הנגב ,מושקה במים מליחים, בעל אופי תעשייתי. משאבי-שדה.
קידוח באר משאבי שדה, יספק לאזור 2 מיליון קוב של מים מליחים שיחליפו מי שתייה, אשר שימשו עד כה את החקלאים. הוגדר כפרוייקט דחוף של מקורות והושלם בתוך חצי שנה בלבד. יחד עם הקידוח, שבוצע בשנה האחרונה, יספקו שני הקידוחים 4 מיליון קוב של מים מליחים לחקלאי האזור. המים המליחים חמחליפים מי שתייה שסופקו עד כה מצפון הארץ. בשני הקידוחים מופקים מים בטמפרטורה גבוהה, המתאימים מאוד לשימוש בבריכות הדגים באזור.
צריכת חקלאי רמת הנגב גדלה ל - 6 מיליון קוב של מים מליחים, לעומת 4.5 מיליון. מעריכים כי השימוש במים מליחים יפסיק כמעט לחלוטין את הצורך במי שתייה שפירים מצפון הארץ.
הרחקה ביולוגית של מתכות מומסות